Medlemskap

Bli medlem idag hos Hantverkshjälpen

Proffs på affärssystem och tjänster till hantverksbranschen.

Som medlem hos Hantverkshjälpen skapas ett starkt samarbete där vi hjälper dig och ditt företag. Du får du tillgång till ett flertal tjänster och möjligheter genom medlemskapet som lyfter ditt bolag direkt. Det är en enorm tidsbesparing att samla alla tjänster under samma sak – i medlemskapets bas ingår exempelvis modulerna offert, b2b och faktura.

 
I medlemskapet ingår

599 kronor / mån

12 månaders bindningstid

Medlemsrabatter

Vår inköpsorganisation förhandlar ständigt fram bra rabatter och erbjudanden för våra medlemmar. Ni får som medlem hos oss ta del av dessa rabatter och erbjudanden. Vi ansluter er hos våra samarbetsleverantörer och ni kan enkelt se våra leverantörers aktuella erbjudanden. Vi sköter allt och ni behöver bara uppge ert företagsnamn för att ta del av rabatterna. Om det visar sig att någon leverantör inte är relevant så kan vi enkelt plocka bort aktören i affärssystemet.

SAMARBETSPARTNERS

Våra samarbetsleverantörer finns i hela Sverige och ger er god service på varor. Det är allt från stora etablerade företag till specialistföretag.

ERBJUDANDEN

Som medlem får ni ständigt nya bra erbjudanden som både mailas Er och visas i affärssystmet. Ni tar enkelt del av erbjudanden genom att legitimera ert bolag eller genom att använda Q-koder.

RABATTER

Vi förhandlar ständigt fram nya och bättre rabatter för Er. Ni får mellan 20-60 % hos flertalet av våra samarbetsleverantörer.

HUR DET GÅR TILL

RABATTER

1

Ni tecknar medlemskap hos Hantverkshjälpen

2

Vi ansluter Er hos våra samarbetsleverantörer

3

När ni handlar uppger ni ert företagsnamn och organisationsnummer och får då rabatten

4

Ni kan se vilka leverantörer som finns och deras inköpsställen. Är det någon ni vill inte skall vara med på listan så kan ni i affärssystemet avaktivera leveranötören

Nya uppdrag genom OFFERT - Modulen

Som medlem i Hantverkshjälpen får ni tillgång till vår OFFERT-modul, som ger er möjlighet att ta del av de senaste uppdragen som är tillgängliga. Här kan ni enkelt anpassa era preferenser genom att välja kategorier, regioner, eller kommuner där ni önskar utföra arbete.

Det är viktigt att notera att varje uppdrag endast kan tas av upp till fem företag, vilket säkerställer en konkurrenskraftig och jämn fördelning. Vid vunna uppdrag tillkommer en serviceavgift som baseras på en procentuell andel av det bedömda anbudsvärdet. Denna avgift debiteras endast om ni faktiskt vinner uppdraget, vilket innebär att ni kan skicka in era offerter utan några initiala kostnader.

Vår OFFERT-modul kräver att samtliga offerter skickas till kunden digitalt, vilket förenklar och effektiviserar processen. Dessutom har ni möjlighet att lägga in era egna kunder och använda samma funktion för att skicka anbud digitalt, utan att någon serviceavgift tillkommer för egna projekt.

Vi tror att vår OFFERT-modul kommer att vara en värdefull resurs för er verksamhet och erbjuda nya möjligheter att hitta och vinna uppdrag.

Tillgängliga uppdrag

Här kan ni få överblick över de aktuella uppdragen som blir tillgängliga. Det är viktigt att notera att principen ”först till kvarn” gäller, vilket innebär att upp till fem företag har möjlighet att lämna anbud på varje uppdrag.

Uppdragen varierar och kan inkludera kunder från olika sektorer, såsom privatpersoner (B2C), företag (B2B), och även Expressjobb som är prissatta enligt en fast budget. Detta bredda utbud ger er möjligheten att hitta uppdrag som passar er verksamhet och kompetensområde.

B2B - Modulen

Som medlem får ni tillgång till vår B2B-modul. Modulen ger er möjlighet att själva skapa och hantera projekt som ni vill skicka så som anbud eller å andra sidan – ta emot projekt från andra medlemmar. Det finns ingen begränsning när det gäller antalet projekt eller förfrågningar som ni kan skapa helt digitalt. Dessutom kan ni utvärdera alla projekt på ett smidigt sätt direkt i B2B-modulen. 

I B2B-Modulen finns tillgång till en leverantörslista där ni själva kan bjuda in egna leverantörer för en utökad hantering av er verksamhet. Detta hanteras på ett fördelaktigt sätt i kombination med vår offert-modul. I B2B-modulen har ni även möjlighet att bifoga ritningar, bilder och andra handlingar som kan tjäna som underlag för era anbudsförfrågningar. Vi vill effektivisera hanteringen av era inköp och projekt. 

 

I våran Business to Business-modell ges även medlemmen möjlighet att dra nytta av Hantverkarlunch-appen. I den går det att ta del av förmånliga rabatter hos ett brett urval av lunchrestauranger över hela Sverige. Genom appen kan ni njuta av både lunchrabatter och middagsrabatter allt från 10–20% på luncher samt 15–30% rabatt på middagar. 

Men det stannar inte där – i appen erbjuder även våra samarbetspartner särskilda erbjudanden som ni kan ta del av genom en enkel QR-kod, vilket ger er möjlighet att dra nytta av ytterligare förmåner. Att vara medlem hos Hantverkshjälpen innebär således inte bara ökad lönsamhet i era arbetsuppdrag utan också förmånen att spara pengar på era måltider när ni är ute och arbetar.

Hur går det till ?

1

När ni blivit medlem får ni en kod att ladda ner hantverkarlunch appen. Till er själv och anställda

2

I appen ser ni på karta vilka restauranger i ert närområde som ger er rabatter och god lunch, eller leverantörer som ger er erbjudande på annat

3

Ni öppnar appen och scannar en QR-kod som finns hos leverantören, då visar appen grönt ljus som medlem och ni får ta del av rabatten, direkt

Faktura modulen

Som medlem får ni tillgång till vår fakturamodul som erbjuder en smidig och effektiv hantering av era fakturor. Med denna modul kan ni enkelt skapa och digitalt skicka fakturor till era kunder. Det är även möjligt att koppla modulen till era befintliga bokföringssystem för att säkerställa sömlös integration.

Vår fakturamodul har förmågan att kopplas till Projekt- och Order-modulen, vilket gör det möjligt att snabbt och smidigt överföra underlag för fakturering direkt från era projekt och order. Dessutom kan ni koppla fakturamodulen till andra ekonomiska tjänster som inkasso och factoring för att effektivisera era affärsprocesser ytterligare.

Fakturamodulen erbjuder även integration med prognosmodulen, vilket ger er möjlighet att skapa realistiska och rättvisande prognoser för er verksamhet. Dessutom har vårt system API-integration med olika bokföringssystem, vilket möjliggör enkel överföring av fakturor och leverantörsfakturor för att underlätta den löpande bokföringen.

När det kommer till fakturering kan ni använda färdiga fakturamallar eller skapa era egna anpassade mallar via vår modul för mallar. Det är också enkelt att inkludera timredovisningar, leverantörsfakturor eller andra bilagor vid fakturering. Med vår fakturamodul ökar ni snabbheten och effektiviteten jämfört med andra system samtidigt som ni minskar dubbelt arbete och förbättrar kopplingen mellan fakturor, kunder och projekt. Vi strävar ständigt efter att förbättra och uppdatera fakturamodulen med smarta funktioner för att möta era behov.

Inkassotjänster

I medlemskapet erbjuder vi er möjligheten att kostnadsfritt teckna avtal om inkassotjänster. Inom en snar framtid kommer vi att integrera fakturamodulen med vår inkassotjänst, vilket kommer att möjliggöra en automatisk hantering av påminnelser och inkassoärenden. Hantverkshjälpen kommer att ta betalt för dessa tjänster genom avgifter och räntor som tillkommer på de obetalda fakturorna.

Observera att en administrativ avgift kommer att debiteras om en kund väljer att reklamera eller bestrida ett krav. Vi strävar efter att erbjuda en smidig och effektiv inkassoprocess som minskar er administrativa börda och säkerställer att ni får betalt för era utförda tjänster i tid. Inkassotjänsten planeras att vara tillgänglig från och med andra kvartalet 2024.

HANTVERKARTRÄFFAR

I medlemskapet erbjuds även möjligheten att delta i spännande seminarier, hantverkarträffar och evenemang som arrangeras i samarbete med våra partners. Här har ni chansen att ta del av värdefull information, knyta kontakter och träffa likasinnade kollegor, vilket bidrar till att skapa och utvidga ert professionella nätverk.

För de som önskar engagera sig ännu mer i Hantverkshjälpens nätverksbyggande erbjuder vi tjänsten ”Affärsnätverk” med olika nivåer, inklusive brons, silver och guld, som ger ytterligare möjligheter att expandera och fördjupa era affärsrelationer.

 

Våra medlemmar får kontinuerliga uppdateringar om branschnyheter och andra ämnen som påverkar er verksamhet. Medlemskapet hos Hantverkshjälpen handlar inte bara om att dra nytta av förmåner utan även om att bygga värdefulla nätverk som kan öppna dörrar till nya affärsmöjligheter.

Vi hälsar er varmt välkomna som medlemmar hos Hantverkshjälpen och ser fram emot att ni tar del av alla de fördelar och möjligheter som medlemskapet har att erbjuda.