Finansering - Försäkring
Stärk din framtid med våra finansierings- och försäkringslösningar!
Finansiering öppnar dörrar till nya möjligheter i verksamheten, medan rätt försäkringar minskar kostnader och säkrar tillväxten.
Finansiering är en möjlighet för företag att erhålla externt kapital för investeringar eller rörelsekapital. Vi på Hantverkshjälpen Sverige AB har tjänster som innebär att du inte behöver vänta på betalning för utfört arbete. Vi skräddarsyr lösningar och skapar rörelsefrihet för dig som vill fortsätta utveckla ditt företag.
Upptäck vad du har saknat - Finansering - Försäkring
Se vår video för att få en tjuvtitt på vår fantastiska "Finansiering - Försäkring". Missa inte denna möjlighet att se hur vi kan lyfta din upplevelse. Klicka på spela för att ta reda på mer!
Ta företaget till nästa nivå med företagslån.
För dem som driver sitt eget aktiebolag finns det mycket hjälp tillgänglig. Bra råd från personer nära dig, stöd från olika myndigheter och kollegor som gör det möjligt för företaget att vara lönsamt. För även om saker går bra för ett företag tar du ett företagsställning.
För dem som driver sitt eget aktiebolag finns det mycket hjälp tillgänglig. Bra råd från personer nära dig, stöd från olika myndigheter och kollegor som gör det möjligt för företaget att vara lönsamt. För även om saker går bra för ett företag tar du ett företagsställning.
Vanliga Företagslån - ett flexibelt lån med förmånliga villkor
Ska ditt företag expandera eller står det inför stora investeringar? Oavsett företagets finansiella behov är Företagslånet en förmånlig och flexibel lösning. Med Företagslånet kan du låna från 100 000 SEK upp till 5 000 000 SEK för ditt företag. Lånet är en traditionell företagskredit med säkerhet. Det innebär att du antingen behöver vara personlig borgenär för lånet eller ställa upp med en värdefull egendom eller fastighet som säkerhet för lånet. Tack vare säkerheten, vilket innebär att vi som bank tar en mindre risk än med ett osäkrat företagslån, kan vi erbjuda mer förmånliga villkor för ditt lån. Du får en lägre ränta på ditt företagslån än vad du skulle få om du valde att ta ett motsvarande kreditutrymme någon annanstans.
Så här fungerar företagslånet.
På enkla villkor fungerar företagslånet som en vanlig företagskredit med individuella säkerhetskrav. Du kan säga att det är företagets värde och kreditbetyg som fungerar som säkerhet för lånet. Därför behöver du inte pantsätta aktier i företaget eller någon fastighet som tillhör företaget. Om du driver en enskild firma är du personligt ansvarig för lånet. Om företaget istället är ett aktiebolag behöver en av ägarna vara personlig borgenär för lånet, det vill säga ägarens garanti. Kort sagt kan du säga att ju mer lönsamt ditt företag är, desto bättre villkor får du. Företagets soliditet påverkar också den räntesats du erhåller. Vi bedömer emellertid inte någon utifrån en enda punkt. För oss är det viktigt att göra en helhetsbedömning där vi ser på allt som rör ditt företag.
Hur mycket kostar företagslånet?
Kostnaden för Företagslånet beror på hur mycket du lånar, vilken amorteringsgrad du väljer och vilken räntesats du erhåller. Den årliga räntesatsen för Företagslånet är från 4,15% och sätts individuellt baserat på ditt företags unika förutsättningar. Vi genomför alltid en noggrann kreditkontroll innan vi beviljar lånet. Under kreditkontrollen granskar vi företagets affärskoncept, nuvarande tillgångar och tidigare resultat. När kreditkontrollen är klar kommer vi att informera dig om den räntesats du kommer att erhålla på ditt lån.
Plan och prissättning
Juridiska tjänster inom affärsjuridik. Våra affärsjurister hjälper till med både stora och små affärsjuridiska ärenden inom de flesta branscher. För oss är inget ärende för litet eller för stort. Vi är flexibla och anpassar vårt arbete efter uppdragets natur och omfattning. Vanliga rättsområden inom affärsjuridik är avtalsrätt, arbetsrätt, associationsrätt och fastighetsrätt. Vi bistår även med frågor inom skatterätt. Låt våra jurister göra arbetet.
Alla företag som kan uppvisa åtminstone en godkänd ekonomisk rapport kan ansöka om Företagslånet. Ditt företag måste vara ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller en ekonomisk förening.
Företaget måste vara registrerat i Sverige och företagets ägare måste vara bosatta i landet. I vissa fall beviljar vi även ansökningar från företag som har betalningsanmärkningar om vi bedömer att företagen i övrigt uppfyller våra krav och har potential att lyckas. För oss är det viktigaste att du har en bra affärsidé och förutsättningar att uppnå framgång med ditt företag i framtiden. Vad du gjort tidigare är av mindre betydelse.
För att ansöka om företagslån krävs vanligtvis följande:
Juridiska tjänster inom affärsjuridik. Våra affärsjurister hjälper till med både stora och små affärsjuridiska ärenden inom de flesta branscher. För oss är inget ärende för litet eller för stort. Vi är flexibla och anpassar vårt arbete efter uppdragets natur och omfattning. Vanliga rättsområden inom affärsjuridik är avtalsrätt, arbetsrätt, associationsrätt och fastighetsrätt. Vi bistår även med frågor inom skatterätt. Låt våra jurister göra arbetet.
När du ansöker om företagslån behöver vi vissa dokument från dig för att kunna göra en rättvis bedömning och ge dig villkor som passar ditt företags förhållanden. Exakt vilka dokument vi behöver beror på hur mycket du vill låna, vad företaget sysslar med och hur företagets profil ser ut generellt sett. I de flesta fall behöver vi följande dokument när du ansöker om företagslån:
- Dokumentation av företagets ägarstruktur.
- Finansiella rapporter för de senaste åren.
- En aktuell företagsbeskrivning.
- Budget för det kommande eller nuvarande året.
- Årsredovisning (det vill säga resultaträkning och balansräkning) för minst ett år.
Ta kontroll över ditt företags tillväxt med vår effektiva projektbevakningstjänst
Vem som leasar?
Leasing är en form av långsiktig uthyrning där Hantverkshjälpen eller underwriter äger det leasade objektet och du använder det. Med leasing undviker du att binda företagets kapital och kan använda pengarna till andra investeringar.
Vem passar leasing för?
Leasing passar företagare som behöver finansiera till exempel maskiner och utrustning men som inte vill binda upp kapital.
Vad kan jag leasa?
I princip kan all lös egendom som kan tas upp som tillgång och som kan avskrivas leasas. Exempel på utrustning som kan leasas är byggmaskiner, dator- och kontorsutrustning såsom kopiatorer, grafisk utrustning med mera.
Hur lång är en leasingperiod?
Leasingperioden kan variera mellan 2-10 år beroende på typ av utrustning, dina önskemål och förväntad ekonomisk livslängd.
Vad händer efter slutet av leasingperioden?
Efter leasingperiodens utgång har du följande alternativ:
✓ Fortsätt leasingavtalet med en reducerad leasingavgift.
✓ Köp utrustningen och ta över ägandet.
Vad kostar det?
Kostnaden för att leasa varierar beroende på storleken på den initiala betalningen och längden på leasingperioden.
Våra funktioner i TimeFlow kring rekrytering och personal
- Du kan fokusera på din kärnverksamhet.
- Möjlighet att finansiera upp till 100% av investeringen.
- Du behöver inte binda upp kapital och kreditutrymme
- Uthyrningsperioden anpassas till den ekonomiska livslängden för utrustningen.
- Enklare att budgetera eftersom du känner till leasingavgiften i förväg.
Företagsförsäkring
Företagsförsäkring kan ses som en försäkringspaket bestående av flera olika policys, som täcker allt från företagets materiella tillgångar till anställda och kunder. Det är därför enkelt att anpassa företagsförsäkring till de specifika risker och behov som är relevanta för det aktuella företaget. Olika typer av företag har därför mycket olika sammansättningar av försäkringar i sina försäkringspaket. Av kostnadsskäl vill man naturligtvis inkludera det som är viktigt och samtidigt utesluta det som inte är relevant. I det här fallet kan du inte ansöka om företagsförsäkring via våra tjänster. Vi utvärderar för närvarande och omarbetar stora delar av vårt utbud för att bättre hjälpa våra kunder att hitta rätt försäkring.
Om Företagsförsäkring
Att ha företagsförsäkring är inte ett lagstadgat krav, men det rekommenderas för att vara skyddad mot olyckor som annars skulle kunna innebära stora förluster för ett oförsäkrat företag. Vissa branscher har genom avtalsbestämmelser (det vill säga standardavtal inom respektive branschorganisation) beslutat om vad en företagsförsäkring måste täcka. Detta gäller bland annat handel, entreprenad, service och olika konsultbranscher. I andra branscher finns krav på ansvarsförsäkring - inklusive läkare, advokater, fastighetsmäklare och försäkringsmäklare.